Monday, January 3, 2011

Ouă umplute pe pat de ceapă roşie

Acum, că au trecut sărbătorile şi, o dată cu ele şi mesele copioase, e cazul să încercăm nişte reţete mai uşoare, însă la fel de gustoase şi de aspectoase. Cu atât mai mult cu cât urmează o nouă mare sărbătoare creştină: Sfântul Ioan.

Ingrediente:
6 ouă fierte tari, 3 linguri de maioneză, 2 linguri de smântână, 1 lingură de iaurt, 2 linguri de brânză dietetică de vaci, 2 cepe roşii, sare, piper, ulei, oţet.

Mod de preparare:
Ouăle se taie în jumătăţi. Se scoate gălbenuşul şi se amestecă cu brânza de vaci, o lingură de maioneză şi o lingură de smântână. Se umplu ouăle cu această compoziţie, fără a depăşi însă marginea. Restul maionezei se amestecă bine cu lingura de iaurt şi cu smântâna rămasă.
Cepele roşii se taie rondele şi se pun la înmuiat într-o tigaie în care s-au incins 2-3 linguri de ulei. Se sticlesc circa 2-3 minute, se adaugă sare şi piper, puţină apă rece şi jumătate de linguriţă de oţet.
Ceapa se aşează apoi pe fundul unui castron, se pun ouăle umplute deasupra, cu umplutura în jos, şi se toarnă deasupra crema de maioneză.

Mod de servire:
Se servesc răcite bine, cu pâine prăjită sau bruschete cu roşii şi busuioc.

No comments:

Post a Comment