Monday, January 17, 2011

Ruladă de ciocolată cu alune de pădure

Ciocolata de casă a fost întotdeauna unul dintre deserturile mele preferate. Iar când în combinație intră și alunele de pădure, chiar nu îi pot rezista...

Ingrediente:
500 grame de lapte praf, 500 grame de zahăr, 150 ml apă, 50 grame de cacao, 200 grame de margarină, 100 grame de alune de pădure, esență de rom, esență de vanilie.

Mod de preparare:
Zahărul se amestecă cu apa și se pun la fiert (circa 3 minute după ce se topește). Se adaugă margarina și se lasă la foc mic, amestecând în continuu, până se topește. Se ia de pe foc și se adaugă laptele praf dat în prealabil prin sită. Compoziția se împarte în două părți egale. În una din părți se adaugă cacaua și câteva picături de esență de rom, iar în cealaltă câteva picături de esență de vanilie. Lăsați compozițiile să se răcească puțin.
Între timp, ungeți cu apă rece o pungă. Turnați compoziția cu cacao și întindeți-o pe 3/4 din pungă. Deasupra turnați compoziția albă, puneți la 2 centimetrii de margine alunele de pădure șirag, apoi rulați compoziția. Strângeți bine punga și dați la rece câteva ore.


Mod de servire:
După ce scoateți folia, puteți ”stropi” rulada cu un sos de ciocolată.

No comments:

Post a Comment