Friday, January 14, 2011

Orez cu lapte, frişcă şi mentă

Desertul copilăriei mele a fost, fără doar şi poate, orezul cu lapte, care a câştigat la mustaţă competiţia cu clătitele cu dulceaţă. Uşor de preparat, poate deveni un desert de efect la finalul unei mese cu prietenii, dacă îl combinaţi cu puţină frişcă bătută şi căpşuni.


Ingrediente:
300 grame de orez, 1 ½ litri lapte, 200 grame de zahăr, coajă rasă de lămâie, scorţişoară, 500 ml frişcă lichidă, 8 linguri de dulceaţă de căpşuni, 250 de grame de căpşuni proaspete.

Mod de preparare:
Orezul se spală bine şi se pune la fiert, cu o cană de apă, pentru 5 minute, amestecând întruna pentru a nu se prinde. Separat, puneţi la fiert laptele cu zahărul. Când începe să fiarbă, turnaţi orezul şi fierbeţi amestecând încontinuu circa 20 de minute. Înainte să luaţi de pe foc, adăugaţi coaja de lămâie şi praful de scorţişoară şi mai daţi într-un clocot. Lăsaţi apoi orezul la răcit. După ce se răceaşte, bateţi bine frişca, opriţi cîteva linguri pentru ornat, şi înglobaţi restul în orezul cu lapte.

Mod de servire:
Turnaţi compoziţia de orez cu frişcă în cupe până la jumătate. Puneţi câte 2 linguri de dulceaţă în fiecare cupă şi completaţi cu orez. Ornaţi cu frişcă, jumătăţi de căpşuni şi sticksuri de ciocolată cu mentă sau frunze de mentă proaspătă.

Tips:
Ca laptele să nu se prindă de fund, udaţi vasul cu puţină apă rece. Iar pentru a nu da în foc, ungeţi marginea vasului cu puţin ulei.

2 comments:

  1. Wow... cat de bine suna.. Super idee.. Multumim si de sfaturi

    ReplyDelete
  2. Cu mare plăcere. Pentru mai multe sfaturi, poți intra și pe pagina de facebook a blogului, www.facebook.com/BucatarialuiRaduMailat

    ReplyDelete