Wednesday, January 5, 2011

Salată de crudități, cu șuncă și parmezan

După mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion, o salată de crudități este întotdeauna binevenită. Chiar și o altfel de astfel de salată...

Ingrediente:
1 salată verde mică, 1 țelină rădăcină medie, 2 morcovi, 1 măr, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, 1 legătură de ceapă verde, 1 ardei iute, 1/2 de varză roșie, 8 roșii cherry, 200 grame de șuncă presată de pui, 2 ouă, 1 lingură de pătrunjel verde, 1 iaurt degresat mic, 1 lingură de muștar de Dijon (cu semințe), 2 linguri ulei de măsline, 1 lămâie, 2 linguri de parmezan ras, sare și piper după gust.

Mod de preparare:
Salata, țelina, ardeii grași, varza, mărul și șunca se taie fâșii subțiri, ardeiul iute, ceapa verde și ouăle fierte tari se taie rondele subțiri, roșiile cherry se taie în jumătate, iar morcovul se rade fin. Legumele și mărul se amestecă cu șunca. Iaurtul se amestecă cu muștarul, sucul de la jumătate de lămâie, pătrunjelul verde, uleiul de măsline și se potrivește de sare și piper. Dresingul astfel obținut se toarnă peste salată și se amestecă ușor. Deasupra se presară parmezanul și se decorează cu jumătăți de roșii cherry și felii subțiri de lămâie.

Mod de servire:
Se servește cu pâine neagră prăjită sau cu crutoane.

No comments:

Post a Comment