Friday, January 21, 2011

Supă cremă de legume cu chimen

Porc, grăsimi, prăjeli, dulciuri, pâine multă. Cam aşa arată paleta alimentelor pe care cei mai mulţi dintre noi o consumă în perioada sărbătorilor de iarnă. Aşa încât o mâncare care să detoxifieze puţin organismul este oricând binevenită.

Ingrediente:
3 morcovi mari, 1 pătrunjel rădăcină, 1 păstârnac, 1/2 ţelină, 3 cartofi, 4 bucheţele de conopidă, 4 bucheţele de broccoli, 1 ceapă mică sau 1 fir de praz, 1 lingură de chimen măcinat, 50 de grame de unt, ulei de măsline, 4 felii de pâine, sare, piper, 1 căţel de usturoi.

Mod de preparare:
Untul se topeşte într-o oală, se adaugă chimenul şi un praf de sare şi se prăjeşte circa 1 minut, apoi se pun ceapa (prazul) bucăţele, morcovii,pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina date pe răzătoarea mare, cartofii, conopida şi broccoli cubuleţe, se călesc uşor, amestecând în continuu circa 3-4 minute, apoi se adaugă apă şi se lasă la fiert circa 30 de minute. După ce toate legumele sunt fierte bine, scurgeţi zeama într-o cană şi puneţi legumele într-un blender şi pasaţi-le, adaugând câte puţină zeamă, până obţineţi consistenţa dorită.

Mod de servire:
Se serveşte caldă (nu fierbinte!), cu crutoane făcute din feliile de pâine unse cu ulei de măsline şi usturoi şi uscate în cuptorul de la aragaz.

No comments:

Post a Comment