Tuesday, January 11, 2011

Chifteluţe de zacuscă

Fiecare dintre noi are cel puţin un cunoscut care ţine toate posturile de peste an, inclusiv miercurea şi vinerea. Şi, cel puţin o dată, ni s-a întâmplat să avem invitate la masă astfel de persoane, iar meniul nostru să nu le ofere acestora prea multe opţiuni culinare. Aveţi aici o reţetă extrem de uşoară şi rapidă, pe care o ştiu de la mama mea, pe care o puteţi folosi până primăvara târziu, prin care să îl faceţi şi pe amicul dumneavoastră care posteşte să se simtă băgat în seamă.



Ingrediente:
1 borcan de zacuscă, făină, ulei

Mod de preparare:
Zacusca se amestecă cu făină până se obţine o pastă un pic mai tare decât aluatul de clătite. În tigaia încinsă se pun cu lingura rotocoale de aluat, care se prăjesc bine.

Mod de servire:
Chiftelele de zacuscă se servesc calde, pe pat de pâine prăjită cu ulei de măsline şi usturoi.

No comments:

Post a Comment