Sunday, January 16, 2011

Gulaș picant

O excelentă mâncare ungurească, a cărei rețetă o am de la unul dintre prietenii mei maghiari. 

Ingrediente:
800 grame mânzat, 50 grame de bacon, 3 cepe, 5-6 căței de usturoi, 3-4 linguri ulei, 150 ml vin alb, 3 linguri de pastă de tomate, 4 ardei grași (2 roșii și câte unul verde și galben), 3 roșii, 2 ardei iuți, 100 grame  de smântână, o linguriță de paprică (boia iute), sare, piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare:
Se spală carnea, se taie bucăți subțiri și se pun într-o cratiță cu fundul gros, împreună cu uleiul, ceapa tocată mărunt și usturoiul tăiat felii și se călesc. Se adaugă sare și piper după gust, vinul îndoit cu apă și se fierbe înăbușit  circa 35 de minute. Se adaugă baconul tăiat feliuțe și se mai fierbe cam 10 minute, apoi se adaugă ardeii grași fideluță, roșiile cubulețe, ardeii iuți tăiați rondele și pasta de tomate dizovată în 100 ml de apă. Se mai lasă la fiert circa 15 minute, adăugând apă dacă este nevoie. Se pune boiaua și se mai dă un clocot.

Mod de servire:
Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde și smântână, cu garnitură de găluște sau mămăligă.

2 comments:

  1. Radu, suna foarte bine reteta ta, dar ar fi mai fain sa pui si o poza ceva:)!

    ReplyDelete
  2. Bună Iulia! Știu că ar arăta mai bine cu poze, însă nu am făcut poze la toate rețetele atunci când le-am preparat prima dată. Dar, pe măsură ce le refac, voi face poze și le voi posta.

    ReplyDelete