Thursday, December 9, 2010

Tartine de burduf, cu chimen, fistic şi nuci

Este un aperitiv uşor de făcut, ce se poate servi rece sau cald, şi care combină textura dură şi iute a brânzei de burduf cu aroma calmă şi caldă a seminţelor de chimen sau cu gustul inconfundabil al nucilor şi al fisticului.



Ingrediente:
600 grame de burduf, 120 grame de unt, 1 linguriţă seminţe de chimen mărunţite, 1 lingură de fistic tocat mărunt, 1 lingură de miez de nucă, felii de pâine toast.

Mod de preparare:
Burduful se amestecă bine de tot cu untul moale, apoi se împarte în trei părţi egale. O cantitate se amestecă cu seminţele de chimen mărunţite, a doua cu fisticul tocat, iar în ultima se înglobează miezul de nucă. Feliile de pâine toast se taie în două, pe diagonală.

Mod de servire:
În cazul în care se optează pentru aperitivul rece, pâinea se prăjeşte în prealabil, se lasă la răcit, iar apoi se unge cu amestecul de brânză dorit. În cazul în care optaţi pentru aperitivul cald, ungeţi bucăţile de pâine cu compoziţia de brânză dorită, aşezaţi-le apoi în tavă şi daţi-le la cuptor, la foc mare, circa 3-4 minute.

Tips:
- Pentru a obţine combinaţia supremă de gusturi, ungeţi fiecare felie de pâine cu toate cele trei compoziţii de brânză.
- Puteţi servi, alături, un pahar cu un vin clar şi răcoritor Sauvignon Blanc.

2 comments:

  1. Varianta ungureasca ar fi reteta de mai sus dar in loc de chimen sau pe langa, paprika, adica boia dulce

    ReplyDelete
  2. Evident, o persoană cu imaginaţie şi un minim de cunoştinţe gastronomice se poate juca cu condimentele foarte uşor. Paprika e o variantă, menta e altă variantă, putem vorbi chiar de chilli pentru cei care iubesc gustul foarte iute... Totul este permis, atâta timp cât combinaţia respectivă ne place.

    ReplyDelete