Ingrediente:
1 kg ficat de pasăre, 2 cepe potrivite, 150 grame de unt, sare, piper, 1 lingură de muştar, ulei, 1 ou fiert tare
Mod de preparare:
Cepele se taie solzişori şi se pun la călit 1 minut în uleiul încins, amestecând continuu. Se adaugă ficatul spălat şi tăiat bucăţele. Se călesc împreună circa 5-6 minute, amestecând să nu se prindă. Se acoperă apoi cu apă şi se lasă la fiert circa 60 de minute, completând din când în când cu apă caldă. După ce s-au fiert bine, se pun la scurs, apoi se dau prin maşina de tocat sau se zdrobesc în blender. Se adaugă untul moale şi se freacă bine, până se omogenizează compoziţia. Se pune apoi muştarul şi oul fiert şi se amestecă din nou, potrivindu-se de sare şi piper. Se dă la frigider circa 30-40 de minute.
Mod de servire:
Se serveşte rece, pe pâine prăjită.
1 kg ficat de pasăre, 2 cepe potrivite, 150 grame de unt, sare, piper, 1 lingură de muştar, ulei, 1 ou fiert tare
Mod de preparare:
Cepele se taie solzişori şi se pun la călit 1 minut în uleiul încins, amestecând continuu. Se adaugă ficatul spălat şi tăiat bucăţele. Se călesc împreună circa 5-6 minute, amestecând să nu se prindă. Se acoperă apoi cu apă şi se lasă la fiert circa 60 de minute, completând din când în când cu apă caldă. După ce s-au fiert bine, se pun la scurs, apoi se dau prin maşina de tocat sau se zdrobesc în blender. Se adaugă untul moale şi se freacă bine, până se omogenizează compoziţia. Se pune apoi muştarul şi oul fiert şi se amestecă din nou, potrivindu-se de sare şi piper. Se dă la frigider circa 30-40 de minute.
Mod de servire:
Se serveşte rece, pe pâine prăjită.
No comments:
Post a Comment