Friday, December 17, 2010

Crème fraises

Delicateţea cremei de brânză, combinată cu tăria vinului roşu sec şi cu aroma inconfundabilă a căpşunilor fac din „Crème fraises” un desert cu adevărat inegalabil.



Ingrediente:
500 grame căpşuni, 300 ml vin roşu sec, 1 cutie de mascarpone, 1 cutie de Ricotta, 150 grame de zahăr, esenţă de vanilie, 5 foi de gelatină.

Mod de preparare:
Se pun la înmuiat foile de gelatină. Vinul, împreună cu 50 grame de zahăr, se pune la fiert. După ce dă în primul clocot, se opreşte focul şi se lasă la răcit. Când e călduţ, se adaugă 4 dintre foile de gelatină.
Într-o formă de chec tapetată cu folie de plastic se aşează 250 grame de căpşuni tăiate jumătăţi, peste care se toarnă 250 ml din compoziţia de vin. Se dă la frigider circa o oră.
Restul căpşunilor se zdrobesc, se adaugă mascarponele, ricotta, 100 grame de zahăr, esenţa de vanilie şi se amestecă foarte bine, până iese o pastă. Se pune restul de compoziţie de vin şi ultima foaie de gelatină şi se omogenizează compoziţia. Se toarnă crema de brânză şi căpşuni peste compoziţia de vin de la frigider şi se dă din nou la rece circa 3-4 ore.

Mod de servire:
Se răstoarnă prăjitura pe un platou de servire, cu compoziţia de vin deasupra, se ornează cu jumătăţi de căpşuni şi frunzuliţe de mentă.

4 comments:

  1. Suna foarte bine, dar pare greu de facut. Tu ai incercat inainte aceste retete, sau faci experimente pe spinarea celor ademeniti pe acest blog?

    ReplyDelete
  2. Din principiu, nu postez nimic din ce nu am incercat inainte. Asa incit stai linistit, nu esti pe post de cobai aici...

    ReplyDelete
  3. Cu căpşuni congelaţi iese? Pentru că pare prăjitura ideală pentru Valentine Day.

    ReplyDelete