Monday, December 13, 2010

Cartofi copţi cu sos de smântână

Pentru cei care nu concep că garnitura la fripturi poate fi şi altceva decât cartofi prăjiţi, iată o reţetă care va prinde cu siguranţă.


Ingrediente:
8 cartofi medii, 200 ml smântână, 2 căţei de usturoi, mentă, sare şi piper

Mod de preparare:
Cartofii se spală foarte bine, sub jet de apă rece, se freacă cu sare şi se pun la copt în cuptorul încins bine, la foc potrivit, întorcându-i de pe o parte pe alta pentru a nu se arde.
Separat, amestecaţi smântâna cu puţină sare, cu piper, o lingură de mentă creaţă uscată şi mărunţită şi usturoiul pisat. Daţi la frigider până se coc cartofii.

Mod de servire:
Cartofii copţi se taie în trei, se aşează pe farfurie, alături de ruloul de curcan, şi peste ei se toarnă cu lingura sosul de smântână.

Tips:
Pentru o aromă mai fină, amestecaţi în compoziţia de smântână şi o lingură două de iaurt de bivoliţă.

No comments:

Post a Comment