Thursday, December 30, 2010

Brioşe cu şuncă şi praz

În general, când cineva îţi vorbeşte despre brioşe, te gândeşti, fără să vrei, la gogolaiele alea cu fulgi de ciocolată. Dacă însă ai puţină imaginaţie, poţi transforma o reţetă de desert într-o delicioasă reţetă de ... aperitive.



Ingrediente:
300 grame de făină, 1 plic praf de copt, 2 ouă, 1 iaurt, sare, piper, 150 grame de caşcaval, 150 grame de şuncă, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras galben, 1 fir de praz, forme de copt de hârtie pentru brioşe.

Mod de preparare:
Se separă albuşurile de galbenuşuri şi se bat bine. Gălbenuşurile se amestecă cu făina, iaurtul şi praful de copt. Se adaugă caşcavalul, şunca, prazul şi ardeii tăiate cubuleţe. Se înglobează albuşul. Compoziţia se toarnă în formele de copt şi se dau la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, cam 20-25 de minute, până se rumenesc brioşele la suprafaţă.

Mod de servire:
Brioşele pot fi servite reci sau calde, alături de un sos de roşii cu cimbru şi de un mujdei cu smântână şi mentă.

No comments:

Post a Comment