Un aperitiv uşor şi foarte săţios, care merge de minune combinat cu un sos de roşii cu cimbru făcut în casă şi un pahar de bere rece.
Ingrediente:
Pentru aluat: 1 iaurt normal, 10 linguri ulei, 1 praf copt, sare, piper, făină cât cuprinde.
Pentru umplutură: 500 grame ciuperci, 1 piept de pui mare fiert, 1,5 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, piper, 3 ouă mari.
Mod de preparare:
Din iaurt, ulei, praful de copt, sare, piper şi făină se frământă un aluat care se poate întinde cu sucitorul. Din el se întind 2 foi.
Ciupercile, pieptul de pui fiert, ceapa verde, usturoiul verde şi verdeaţa se toacă mărunt, se potrivesc de sare şi piper, apoi se înglobează ouăle bătute bine.
Într-o tavă de prăjitură unsă şi tapetată cu făină se pune prima foaie de aluat, peste care se toarnă compoziţia de ciuperci şi carne. Deasupra se pune cea de a doua foaie de aluat, care se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, pentru a nu se umfla neuniform. Se dă plăcinta la cuptor circa 20-25 de minute, la foc potrivit.
Mod de servire:
Se serveşte caldă sau rece, cu sos de roşii şi cimbru.
Tips:
Pentru sosul de roşii şi cimbru aveţi nevoie de suc de roşii de casă (250 ml) sau de roşii în bulion (4 linguri plus 200 ml apă rece) , un vârf de cuţit de sare, puţin piper, o jumătate de linguriţă de zahăr şi o jumătate de linguriţă de cimbru uscat măcinat. Amestecaţi toate ingredientele într-un ibric şi puneţi pe foc să dea de două ori în clocot. Se foloseşte fierbinte (dacă plăcinta o serviţi rece) sau rece (în situaţia în care serviţi plăcinta fierbinte), pentru contrast.
Ingrediente:
Pentru aluat: 1 iaurt normal, 10 linguri ulei, 1 praf copt, sare, piper, făină cât cuprinde.
Pentru umplutură: 500 grame ciuperci, 1 piept de pui mare fiert, 1,5 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, piper, 3 ouă mari.
Mod de preparare:
Din iaurt, ulei, praful de copt, sare, piper şi făină se frământă un aluat care se poate întinde cu sucitorul. Din el se întind 2 foi.
Ciupercile, pieptul de pui fiert, ceapa verde, usturoiul verde şi verdeaţa se toacă mărunt, se potrivesc de sare şi piper, apoi se înglobează ouăle bătute bine.
Într-o tavă de prăjitură unsă şi tapetată cu făină se pune prima foaie de aluat, peste care se toarnă compoziţia de ciuperci şi carne. Deasupra se pune cea de a doua foaie de aluat, care se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, pentru a nu se umfla neuniform. Se dă plăcinta la cuptor circa 20-25 de minute, la foc potrivit.
Mod de servire:
Se serveşte caldă sau rece, cu sos de roşii şi cimbru.
Tips:
Pentru sosul de roşii şi cimbru aveţi nevoie de suc de roşii de casă (250 ml) sau de roşii în bulion (4 linguri plus 200 ml apă rece) , un vârf de cuţit de sare, puţin piper, o jumătate de linguriţă de zahăr şi o jumătate de linguriţă de cimbru uscat măcinat. Amestecaţi toate ingredientele într-un ibric şi puneţi pe foc să dea de două ori în clocot. Se foloseşte fierbinte (dacă plăcinta o serviţi rece) sau rece (în situaţia în care serviţi plăcinta fierbinte), pentru contrast.
No comments:
Post a Comment