Monday, December 20, 2010

Plăcintă cu ciuperci şi piept de pui


Un aperitiv uşor şi foarte săţios, care merge de minune combinat cu un sos de roşii cu cimbru făcut în casă şi un pahar de bere rece.

Ingrediente:
Pentru aluat: 1 iaurt normal, 10 linguri ulei, 1 praf copt, sare, piper, făină cât cuprinde.
Pentru umplutură: 500 grame ciuperci, 1 piept de pui mare fiert, 1,5 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, piper, 3 ouă mari.

Mod de preparare:
Din iaurt, ulei, praful de copt, sare, piper şi făină se frământă un aluat care se poate întinde cu sucitorul. Din el se întind 2 foi.
Ciupercile, pieptul de pui fiert, ceapa verde, usturoiul verde şi verdeaţa se toacă mărunt, se potrivesc de sare şi piper, apoi se înglobează ouăle bătute bine.
Într-o tavă de prăjitură unsă şi tapetată cu făină se pune prima foaie de aluat, peste care se toarnă compoziţia de ciuperci şi carne. Deasupra se pune cea de a doua foaie de aluat, care se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, pentru a nu se umfla neuniform. Se dă plăcinta la cuptor circa 20-25 de minute, la foc potrivit.

Mod de servire:
Se serveşte caldă sau rece, cu sos de roşii şi cimbru.

Tips:
Pentru sosul de roşii şi cimbru aveţi nevoie de suc de roşii de casă (250 ml) sau de roşii în bulion (4 linguri plus 200 ml apă rece) , un vârf de cuţit de sare, puţin piper, o jumătate de linguriţă de zahăr şi o jumătate de linguriţă de cimbru uscat măcinat. Amestecaţi toate ingredientele într-un ibric şi puneţi pe foc să dea de două ori în clocot. Se foloseşte fierbinte (dacă plăcinta o serviţi rece) sau rece (în situaţia în care serviţi plăcinta fierbinte), pentru contrast.

No comments:

Post a Comment