Friday, December 3, 2010

Ruladă de curcan





Întotdeauna mi-a plăcut să îmbogăţesc reţetele văzute sau gustate la altcineva sau în reviste. Reţeta de mai jos este un joc de arome şi consistenţe care vă va încânta papilele gustative. Iar prietenii ştiu de ce....



Ingrediente:
500 grame piept de curcan, 5 felii subţiri de şuncă crudă afumată, 10 felii de brânză topită, 100 grame ciuperci din conservă, 100 grame de piept de pui, 50 grame de caşcaval, pătrunjel verde, sare, piper, ulei, o cană de vin alb demidulce, o cană de apă, 2 linguri pastă de tomate, cimbru.

Mod de preparare:
Pieptul de curcan se împarte în 5 fileuri, care se bat bine până ajung la lăţimea unei palme. Se sărează şi se piperează şi se bagă la frigider circa 15 minute.
Pieptul de pui se bate bine, se sărează şi se prăjeşte circa 5 minute pe fiecare parte într-o tigaie de teflon, fără ulei. După ce s-a rumenit bine pe ambele părţi, se taie cubuleţe. Ciupercile se toacă şi ele mărunt. În tigaia în care s-a rumenit pieptul de pui se pune puţin ulei. Când este încins se adaugă ciupercile, iar după circa 2 minute şi pieptul de pui. Se călesc împreună aproximativ 5 minute, după care se adaugă sare şi piper după gust şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se opreşte focul şi se adaugă caşcavalul ras, amestecându-se bine.
Fileurile de curcan se scot din frigider, se freacă bine pe ambele părţi cu ulei, apoi pe fiecare bucată se aşează câte o felie de şuncă crudă afumată şi câte 2 felii de brânză topită, astfel încât să acopere complet carnea de curcan. Compoziţia de ciuperci şi pui se distribuie uniform pe toate cele cinci fileuri. Se rulează apoi şi se leagă bine. Fiecare rulou se înveleşte în folie de aluminiu şi se dau la cuptorul încins bine. După aproximativ 25 de minute se scot foliile de aluminiu, ruladele se pun înapoi în tavă, iar peste ele se toarnă amestecul format din vin, apă, pastă de tomate, cimbru, sare şi piper după gust. Se mai lasă la cuptor aproximativ 10 minute.

Mod de servire:
Rulada se serveşte caldă, cu garnitură de cartofi natur, sos de usturoi, smântână și mentă şi salată de castraveţi muraţi.

Tips:
Înainte de servire, evident, scoateţi aţa!

6 comments:

  1. Interesanta reteta. Dupa cum suna, trebuie sa fie si a naibii de buna. La pachet nu dai?

    ReplyDelete
  2. Deocamdata nu, insa nu se stie niciodata ce iti rezerva ziua de miine.

    ReplyDelete
  3. suna bineeeeee! cand e ziua ta, poate faci cinste!!!!!

    ReplyDelete
  4. Până la ziua mea mai este destul. Cât despre cinste, rămâne de văzut, de ce nu?

    ReplyDelete
  5. si te-ai tinut de cuvant! a fost chiar delicioasa!

    ReplyDelete
  6. ma bucur ca ti-a placut! Vorba aceea, un client fericit este un plus pentru toata lumea!

    ReplyDelete