Tuesday, December 28, 2010

Tiramisu


Un desert uşor - şi la propriu şi la figurat -, care poate căpăta valenţe elegante dacă îl preparaţi în cupe de şampanie sau de îngheţeată, în locul clasicului vas termorezistent.

Ingrediente:
2 cutii de Mascarpone, 20 de pişcoturi, 4 ouă, esenţă de rom, esenţă de amaretto, cafea, lichior de cafea/visinată, 3 linguri de zahăr


Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuş. Zahărul se freacă bine cu gălbenuşurile, până se face spumă, apoi se adaugă mascarponele şi esenţa. Se freacă bine pînă se omogenizează totul. Albusurile se bat spumă tare si se înglobează în compozitia de brânză.

Mod de servire:
Luaţi 8 cupe de îngheţată sau de şampanie, pe care le-aţi ţinut în prealabil la frigider circa 30 de minute. Aşezaţi pe margine pişcoturi înmuiate în cafea şi lichior, turnaţi din compoziţia de mascarpone, apoi aşezaţi încă un strat de pişcoturi înmuiate, iar deasupra un strat de compoziţie de brânză. Se presară deasupra cafea solubilă sau cacao şi se dă la frigider cam 30 de minute.

No comments:

Post a Comment