Wednesday, December 22, 2010

Budincă de macaroane cu kaizer şi praz


Un felul doi simplu, extrem de săţios şi care îmbină dulceaţa prazului cu asprimea unei brânze maturate şi cu aroma inconfundabilă a fumului.









Ingrediente:
500 grame paste, 3 fire de praz, 250 grame de kaizer, 100 grame de caşcaval, 200 grame brânză, 2 ouă, 200 ml smântână, sare, piper, 1 cub de unt

Mod de preparare:
Se pun la fiert pastele, iar când sunt aproape fierte, se adaugă prazul tăiat rondele şi se mai lasă la fiert circa 5 minute. Se scurg bine, se amestecă cu brânza rasă şi kaizerul tăiat feliuţe şi se aşează într-un vas termoizolant, uns cu puţin unt. Ouăle se bat bine, se amestecă cu smântâna, sare şi piper, apoi se toarnă peste amestecul de paste. Deasupra se rade caşcavalul. Se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, circa 30-35 de minute.

Mod de servire:
Budinca de macaroane cu praz şi kaizer se serveşte călduţă, alături de un pahar de vin demidulce.

No comments:

Post a Comment