Wednesday, December 15, 2010

Tocăniţă de mistreţ


Carnea de vânat a fost dintotdeauna o delicatesă. Dar şi un chin pentru bucătari, pentru că prepararea mâncărurilor pe bază de vânat dureaza mult mai mult decât o mâncare clasică. Dar merită...

Ingrediente:
1 kg pulpă de mistreţ, 2 cepe mari sau 3 fire de praz, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras galben, pastă de tomate, 1 pahar de vin alb demisec, 6-7 căţei de usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:
Carnea de mistreţ se taie bucăţele şi se pune la fiert, circa o oră, în oala sub presiune, alături de sare, piper, foile de dafin, cimbru şi 4-5 căţei de usturoi zdrobiţi. După ce s-a fiert bine, se scoate din oală şi se scurge.
Într-o cratiţă se încinge uleiul, se adaugă ceapa sau prazul, tocate mărunt, apoi ardeii graşi tăiaţi fideluţă. Se lasă să se sticlească şi se adaugă carnea fiartă, prăjindu-se circa 2 minute. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate, apoi se adaugă pasta de tomate şi usturoiul pisat. Se pune cimbrul, vinul şi se adaugă sare şi piper după gust. Se mai dă un clocot şi se ia de pe foc.

Mod de servire:
Se serveşte fierbinte, cu garnitură de cartofi natur, piure de cartofi sau mămăligă şi salată de murături asortate.

Tips:
Pentru o savoare mai profundă, după adăugarea vinului mutaţi cratiţa în cuptorul încins şi lăsaţi să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute.

2 comments:

  1. Imi lasa gura apa... Unde gasesc carne de mistret? Cu carne de porc normal (sic!) nu merge? Sper sa imi raspunzi...

    ReplyDelete
  2. Carne de mistret gasesti, de regula, la supermarket sau la hypermarket. Poti incerca si cu carne de „porc normal” sau cu vita, insa nu vei simti aceeasi excitare a papilelor gustative ca in cazul carnii de mistret.
    PS: Ai vazut ca ti-am raspuns?

    ReplyDelete