Friday, November 26, 2010

Clătite a la Radu

Când spui clătite, gândul îţi zboară prima oară la desert, la ceva dulce. Însă cu o compoziţie bine dozată de carne, brânză şi condimente, clătitele pot ocupa primul loc şi la categoria aperitivelor calde.






Ingrediente:
15 clătite (fără zahăr în compoziţie!), 300 grame de piept de pui afumat, 300 grame de şuncă presată, 200 grame cabanos/cârnăciori de casă semiafumaţi, 3 legături de ceapă verde sau 4 fire de praz (depinde de anotimp!), 300 grame de caşcaval, 1 cutie de ciuperci tocate, condimente după gust (cimbru, măghiran, mentă, busuioc), 3 linguri de pastă de tomate, 1 lingură de muştar (dulce sau cu hrean, după preferinţe), smântână, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:
Într-o cratiţă se pune la încins uleiul, împreună cu ceapa verde sau prazul. Se lasă să se sticlească puţin, după care se adaugă pieptul de pui, şunca şi cârnăciorii - toate tocate cubuleţe - şi ciupercile. Se călesc circa 10 minute, după care se adaugă pasta de tomate, condimentele, sare şi piper după gust. Se mai lasă 5-6 minute, apoi se adaugă muştarul şi se amestecă bine. La sfârşit se adaugă 200 grame de caşcaval ras pe răzătoarea mare, se amestecă toată compoziţia şi se stinge focul.
Se umplu clătitele, se pun în tava de cuptor sau într-un vas de sticlă, se ung cu smântână şi se presară cu restul de caşcaval, de data acesta ras pe răzătoarea mică, şi se dau la cuptor circa 6-7 minute.

Mod de servire:
Se servesc de preferinţă calde, cu sos de roşii şi busuioc.

Tips:
- În aluatul de clătite puteţi pune o linguriţă de boia dulce, care va da o culoare plăcută clătitei.
- La umplut, aveţi grijă să puneţi compoziţia aproape de una din marginile clătitei şi apoi rulaţi clătita, nu o împăturiţi.

1 comment:

  1. Pare interesant o sa incerc si eu reteta ta.

    ReplyDelete