Nu este aşa că v-aţi săturat de aceleaşi aperitive clasice - salamuri, brânzeturi, vinete, măsline etc -, puse pe masă de toţi (sau aproape toţi) cei la care aţi fost? Ia încercaţi această reţetă şi cu siguranţă nu vă veţi dezamăgi musafirii.
Ingrediente:
30 de ciuperci champingon de mărime medie (diametru de circa 4-5 cm), şuncă, ceapă verde, pătrunjel verde, mărar verde, caşcaval ras, unt, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine şi li se rup codiţele.
Şunca, codiţele de la ciuperci, ceapa şi verdeaţa se toacă mărunt. Se încinge într-o cratiţă puţin ulei, şi se pun pe rând şunca, codiţele şi ceapa. Se călesc împreună circa 5-6 minute, apoi se adaugă verdeaţa, sarea şi piperul, iar la sfârşit 2/3 din cantitatea de caşcaval ras.
Ciupercile se ung în pălărie cu puţin unt, apoi se adaugă cîte o lingură din compoziţia de mai sus şi deasupra se presară restul de caşcaval ras. Se aşează ciupercile în tavă şi se dau la cuptor, la foc mediu, circa 15-20 de minute.
Mod de servire:
Se pot servi calde sau reci, ca aperitive, sau ca garnitură la friptură de pui sau de iepure.
No comments:
Post a Comment