Friday, November 26, 2010

Rondele înfoiate

Pentru momentele în care nu aveţi nici chef, nici timp să pregătiţi ceva elaborat. Şi totuşi, vreţi să evitaţi clasicele platouri cu mezelăraie şi caşcaval...



Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj, 1 cutie pastă de tomate, cârnăciori de casă afumaţi, şuncă presată, caşcaval, o conservă de peşte, ceapă verde, roşii, ardei gras, rondele de măsline.

Mod de preparare:
Aluatul se dezgheaţă, se întinde şi se decupează rondele cu diametru de circa 4-5 cm cu ajutorul unui pahar. Se unge fiecare rondea cu pastă de tomate şi se umplu, alternativ, una cu bucăţele de cârnăciori, ceapă verde, roşii, rondele de măsline, una cu feliuţe de şuncă, ardei gras şi măsline, alta cu peşte din conservă, ceapă verde şi măsline. Peste toate se presară apoi caşcaval ras.
Tava se tapetează cu hârtie de copt, unsă uşor cu puţin ulei. Se aşează rondelele în tavă, lăsând între ele cam 1,5 cm, şi se dau la cuptorul încins, la foc potrivit, circa 10-15 minute.

Mod de servire:
Se pot servi calde sau reci, cu sos de roşii.

No comments:

Post a Comment