Ingrediente:
10 ciocănele de pui, 500 grame fulgi de porumb, 2 ouă, sare, piper, condimente uscate (boia iute, cimbru, oregano, măghiran, curry, ghimbir).
Mod de preparare:
Fulgii de porumb se fărâmiţează şi se amestecă cu sarea, piperul şi condimentele. Ouăle se bat bine, îndoindu-se cu apă. (cca 150 ml).
Ciocănelele se curăţă, se spală bine şi se şterg cu un prosop de hârtie. Se încinge cuptorul.
Ciocănele se trec mai întâi prin ou şi apoi prin fulgii de porumb, se aşează în tava de cuptor neunsă şi se dau la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.
Mod de servire:
Se servesc fierbinţi, cu garnitură de cartofi copţi cu smântână şi salată de sfeclă roşie cu hrean (sau fără hrean, după preferinţe).
Tips:
- În loc de ciocănele se pot folosi şi aripioare sau file de peşte (de preferat de cod, păstrăv, şalău sau merluciu).
- Pe timp de vară puteţi înlocui salata de sfeclă roşie cu o salată de ardei copţi cu roşii şi usturoi.
10 ciocănele de pui, 500 grame fulgi de porumb, 2 ouă, sare, piper, condimente uscate (boia iute, cimbru, oregano, măghiran, curry, ghimbir).
Mod de preparare:
Fulgii de porumb se fărâmiţează şi se amestecă cu sarea, piperul şi condimentele. Ouăle se bat bine, îndoindu-se cu apă. (cca 150 ml).
Ciocănelele se curăţă, se spală bine şi se şterg cu un prosop de hârtie. Se încinge cuptorul.
Ciocănele se trec mai întâi prin ou şi apoi prin fulgii de porumb, se aşează în tava de cuptor neunsă şi se dau la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.
Mod de servire:
Se servesc fierbinţi, cu garnitură de cartofi copţi cu smântână şi salată de sfeclă roşie cu hrean (sau fără hrean, după preferinţe).
Tips:
- În loc de ciocănele se pot folosi şi aripioare sau file de peşte (de preferat de cod, păstrăv, şalău sau merluciu).
- Pe timp de vară puteţi înlocui salata de sfeclă roşie cu o salată de ardei copţi cu roşii şi usturoi.
No comments:
Post a Comment