Saturday, February 14, 2015

Crochete de cartofi

Fără îndoială, cartoful reprezintă garnitura cea mai des folosită, fie că vorbim de cartofi prăjiți, natur, piure, copți etc. Și pentru că și noi facem partea din  categoria consumatorilor înrăiți de potate, am început să căutăm noi și noi rețete. Iar una dintre ele este cea a crochetelor aromate.

Pentru 4 persoane, aveți nevoie de 750 grame de cartofi, o lingură de pătrunjel proaspăt tocat, 2 ouă, 2 căței de usturoi, 2 linguri de făină, un praf de nucșoară, sare și piper verde după gust, 100 grame de pesmet și 50 grame de unt.

Cartofii se spală bine și se fierb în apă cu puțină sare pentru 25 de minute, se decojesc și când sunt reci se zdrobesc (nu foarte tare). Se frământă cu pătrunjel, sare, piper, un ou, făină, nucșoară și usturoi pisat. Se fac crochete care se fierb în apă cu sare până se ridică. Se scot pe un șervet de hârtie, se dau prin ou bătut și apoi prin pesmet, și se prăjesc în unt.

No comments:

Post a Comment