Thursday, March 8, 2012

Mucenici copți


Cu ocazia sărbătorii creștine a Sfinților 40 de Mucenici, soția mea pregătește cei mai buni mucenici copți pe care i-am mâncat vreodată. Pe bune!

Ingrediente: 500 grame de făină 000, 250 ml lapte, 100 grame zahăr, 50 ml ulei, 1 cub de unt, 2 ouă, 1/2 cub de drojdie, coajă de lămîie, esență de rom, miere, nucă măcinată

Mod de preparare: Făina, drojdia înmuiată în lapte călduț, laptele în care s-a dizolvat zahărul, ouăle, coaja de lămâie, esența de rom și uleiul călduț (în care s-a topit și cubul de unt) se frământă până se obține un aluat care se desprinde de pe mâini. 

Dacă aluatul e prea moale, se mai adaugă treptat puțină făină. După ce e gata (adică cam după 10-15 minute de frământat bine), se lasă la dospit cam o oră.

Din aluat se fac opturi, care se coc în tava tapetată cu hârtie de copt până se rumenesc ușor deasupra.
Imediat ce se scot din tavă, sescufundă în miere și apoi se tăvălesc în nucă măcinată.

Mod de servire:
Se servesc reci, alături de un pahar de vin roșu (pentru adulți), sau de lapte cald (pentru cei mici).

No comments:

Post a Comment