Monday, February 13, 2012

Tort regal cu ciocolată


 Alune de pădure, stafide înmuiate în rom, scorțișoară, nuci caramelizate și multăăă, foarte multă ciocolată... Un adevărat delir pentru orice papilă gustativă...



Ingrediente:
Ptr. blat: 200 gr margarină (Rama), 150 gr zahăr, 5 ouă, 200 gr făină, 100 gr alune de pădure, 3 lingurițe praf de copt, 125 gr stafide înmuiate în rom, 100 gr ciocolată amăruie rasă
Ptr. cremă: 400 ml frișcă, 1 plic întăritor de frișcă, un praf scortișoară, 2 lingurițe cafea solubilă, 100 gr ciocolată cu lapte, 100 gr nuci caramelizate, 50 gr ciocolată rasă.

Mod de preparare:
Blatul: Se bate margarina cu zahărul și se înglobează unul câte unul ouăle. Se amestecă făina cu praful de copt, alunele măcinate și cacaua și se înglobează în margarină. Se adaugă ciocalata rasă și stafidele, se omogenizează bine compoziția și se pune la copt într-o formă tapetată cu hârtie de copt, la foc mic, în cuptorul încins, circa 50 de minute. După ce se scoate, se lasă să se răcorească în formă vreo 10 minute, apoi se scoate și se lasă să se răcească. Când e rece, se taie în două.
Crema: Se topește pe baie de abur ciocolata cu lapte. Frișca se bate bine, împreună cu plicul de întăritor, scorțișoara și nessul. Se înglobează treptat, omogenizându-se bine, în ciocolata topită, iar la final nucile caramelizate mărunțite. Se lasă la rece circa 10 minute, apoi se pune peste primul blat însiropat cu lichior de cafea. Se pune al doilea blat și se lasă la frigider vreo două ore. Se ornează cu frișcă şi flori din pastă de zahăr.

Mod de servire:
Se servește rece, alături de un cafe frape.

No comments:

Post a Comment