Sunday, February 12, 2012

Covrigei de casă

Nimic nu se compară cu gustul rafinat de chimen și cașcaval al covrigeilor de casă. Pe bune!




Ingrediente:
1 pachet margarină, 2 ouă, 2 linguri smântână, făină, sare, 1 lingură chimen, 100 gr cașcaval ras.

Mod de preparare:
Din margarină, gălbenușuri, sare, smântână, chimen și făină se frământă un aluat fraged, până se poate întinde. Din acest aluat se fac apoi covrigei (cu mâna sau cu forma, depinde ce aveți), care se ung cu albușurile bătute spumă moale, peste care se presară cașcaval ras din belșug. Covrigeii se așează într-o tavă tapetată cu hârtie și se dau la cuptorul încins, la foc potrivit, circa 15-20 de minute, până se rumenesc ușor.

Tips: Dacă nu aveți formă pentru covrigei, tăiați aluatul sub formă de bețe, obținând astfel niște delicioase sărățele de casă.


No comments:

Post a Comment