Saturday, February 11, 2012

Tort de ananas


Încununarea unei petreceri reușite, acest tort este o nebunie de fructe, ideal pentru cei mici și cei mari, deopotrivă...




Ingredinte:
Ptr. blat: 5 ouă, 150 gr zahăr, 100 gr făină, 2 linguri amidon, 60 gr fulgi de cocos.
Ptr. cremă și decor: 500 gr compot de ananas,  200 ml compot de cireșe sau vișine, 1 lingură rom, 200 ml kefir, 500 gr frișcă, 1 pachet gelatină alimentară, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură zahăr pudră, 50 gr fulgi de cocos, câteva boabe de rodie.

Mod de preparare:
Blatul: Gălbenușurile se freacă cu zahărul și 3 linguri de apă, se adaugă făina cernută amestecată cu amidonul, apoi fulgii de cocos. Se înglobează cu grijă albușul bătut spumă cu un vârf de sare și se pune aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se coace circa 30 minute, la foc mic, în cuptorul încins. După ce e gata (știți voi, testul cu scobitoarea!), se scoate din formă și se lasă să se răcească, apoi se taie în trei. Fiecare blat se va însiropa ușor cu suc de ananas amestecat cu rom.
Crema: Kefirul se amestecă cu zahărul vanilat și cel pudră. Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml suc de ananas, apoi se încălzește până se dizolvă, fără să înceapă să fiarbă. Se amestecă în crema de kefir și se dă la frigider pentru 5-10 minute. Bateți bine frișca și încorporați-o în cremă. În ¾ din crema astfel obținută adăugați jumătate din cantitatea de ananas bucăți mici și cireșele/vișinele din compot (fără sâmburi, evident!). Umpleți cu această cremă tortul, iar peste blatul de deasupra și pe lateral puneți partea de cremă oprită.

Mod de servire:
Presărați pe margini cele 50 gr de fulgi de cocos, iar deasupra ornați cu bucăți mari de ananas și boabe de rodie. Serviți rece, cu un pahar de suc proaspăt de portocale (pentru cei mici), sau de vin alb sec (pentru adulți).

No comments:

Post a Comment