Friday, March 3, 2017

Prăjitură Poiana Neagră



Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 6 linguri apă, 6 linguri ulei, o cană de zahăr, o cană și jumatate de făină, un praf de copt, 2 linguri de cacao neagră
Cremă: 500 ml frișcă lichidă, 80 ml vișinată (sau lichior de cireșe), 10 g gelatină, 1 borcan dulceață de vișine, câteva vișine din vișinată.

Mod de preparare:
Blat: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou. Se adaugă cele 6 linguri de apă și se amestecă. Gălbenușurile se freacă cu uleiul și se înglobează în albușurile bătute spumă, apoi făina, cacaua și praful de copt, și se omogenizează. Se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie și se dă la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenește ușor deasupra (testul scobitorii trebuie trecut!) Se lasă să se răcească și se taie în două.
Crema: Se pune gelatina la înmuiat, pentru 10 minute, cu 3-4 linguri de apă, după care se topește câteva secunde pe foc. Se adaugă vișinata și se lasă la răcit câteva minute, până se bat 350 ml de frișcă, în care se înglobează.

Asamblare:  Primul blat se însiropează cu un sirop realizat din 50 ml vișinată și 3-4 linguri zeamă de la dulceața de vișine. Jumătate din borcanul de dulceață se blenduiește împreună cu vișinele din vișinată, iar sosul obținut se întinde peste blat. Deasupra se pune crema de frișcă, apoi al doilea blat. Se acoperă prăjitura cu restul de frișcă bătută și se decorează cu vișine din dulceață și cu fulgi de ciocolată. 

No comments:

Post a Comment