Sunday, March 5, 2017

Tort Red Velvet cu mousse de ciocolată albă, mentă și căpșuni

Dulce, ușor picant, ușor acrișor. Așa mi-am dorit să fie tortul pe care să îl servesc anul acesta invitaților la ziua mea. Și mi-a ieșit, nu a rămas nici o felie...
Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 6 linguri apă, 6 linguri ulei, o cană de zahăr, o cană și jumatate de făină, un praf de copt, 2 lingurițe colorant alimentar roșu
Cremă: 300 grame ciocolată albă, 200 ml frișcă, 50 grame unt, 20 grame mentă proaspătă
Decor: 100 grame ciocolată albă, 250 grame căpșuni, 1 linguriță colorant alimentar roșu.

Mod de preparare:
Blat: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou. Se adaugă cele 6 linguri de apă și se amestecă. Gălbenușurile se freacă cu uleiul și colorantul și se înglobează în albușurile bătute spumă, apoi făina și praful de copt, și se omogenizează. Se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie și se dă la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenește ușor deasupra (testul scobitorii trebuie trecut!) Se lasă să se răcească și se taie în trei.
Crema: Se topește ciocolata pe baie de abur, iar când s-a topit se adaugă untul și se omogenizează bine. Se înglobează frișca bătută iar la final menta tocată foarte mărunt. 
Decorul: Se topește ciocolata de baie de abur. Se întinde jumătate pe un fund de metal, ținut în prealabil la congelator minim 2 ore. Restul de ciocolată se amestecă cu colorantul și se așează apoi peste stratul de ciocolată albă. Se amestecă după preferințe și se pune totul la congelator pentru 10 minute. Se scoate ciocolata și se modelează cârlionți cu un cuțit foarte ascuțit sau cu curățătorul de legume.Asamblare:  Se șprițează 1/3 din cremă peste primul blat, însiropat cu puțin cognac, apoi se pune cel de-al doilea blat, se însiropează și se șprițează încă 1/3 din cremă. Se așează ultimul blat, peste care se șprițează restul de cremă, iar deasupra se așează, în mijloc, căpșunii tăiați jumătăți și pe margine cârlionții de ciocolată. 

No comments:

Post a Comment