Tuesday, February 28, 2017

Red Velvet cu cremă Pina Colada

Aciditatea laptelui bătut, cremozitatea cremei de mascarpone și dulceața ananasului, combinate cu un blat pufos și de un roșu aprins, fac din această prăjitură un adevărat dezmăț.



Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 6 linguri apă, 6 linguri ulei, o cană de zahăr, o cană și jumatate de făină, un praf de copt, 2 lingurițe colorant alimentar roșu
Cremă: 1 conservă compot ananas, 400 g lapte bătut, 200 ml frișcă, 250 g mascarpone, 100 g zahăr, 15 g gelatină

Mod de preparare:
Blat: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou. Se adaugă cele 6 linguri de apă și se amestecă. Gălbenușurile se freacă cu uleiul și colorantul și se înglobează în albușurile bătute spumă, apoi făina și praful de copt, și se omogenizează. Se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie și se dă la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenește ușor deasupra (testul scobitorii trebuie trecut!) Se lasă să se răcească și se taie în două.
Crema: Se amestecă kefirul, mascarponele și zahărul cu 3 linguri din zeama de compot. Gelatina se înmoaie în 10 linguri de compot și apoi se dizolvă la foc mic, amestecând continuu. Când e gata, se toarnă într-un blender, împreună cu fructele din compot, și se blenduiesc bine, apoi se adaugă în compoziția de kefir. Se bate frișca și se înglobează peste cremă. Se dă la frigider pentru 30 de minute.
Asamblare:  Se toarnă 2/3 din cremă peste primul blat, apoi se pune cel de-al doilea. Se dă la frigider pentru 30 de minute, apoi se taie în cuburi. Peste fiecare cub se șprițează câte o rozetă din restul de cremă, iar deasupra se așează triunghiuri de ciocolată cu mentă.

No comments:

Post a Comment