Thursday, March 1, 2018

Prăjitură cu șofran, morcov și ghimbir cu cremă de lămâie

Postul înseamnă, pentru mulți, mâncare „seacă“, fără gust și fără aspect. Nimic mai fals. Țineți post, dar vreți, totodată să vă impresionați invitații? Serviți-i cu o prăjitură de post, cu șofran, morcov și ghimbir, cu o cremă fină de lămâie pe bază de lapte de orez.



Ingrediente 
Blat: 8 linguri gem de măceșe, 100 ml ulei, 200 ml apă, 100 gr. zahăr, 450 gr. făină, 2 morcovi rași, 2 linguri nucă de cocos, 1 lingură ghimbir praf, 1 plic praf de copt cu șofran, 1/2 linguriță șofran

Cremă: 1 plic budincă de vanilie, coaja și zeama de la o lămâie mare (sau două potrivite), 500 ml lapte de orez, 70 ml frișcă lichidă vegetală.


Mod de preparare:
Blat: Omogenizați bine, într-un vas, toate ingredientele lichide sau care conțin lichid (gemul, uleiul, apa, morcovii rași). În alt vas amestecați ingredientele uscate (făina, zahărul, nuca de cocos, ghimbirul, șofranul și praful de copt). Turnați peste ingredientele uscate amestecul de lichide și mixați bine. Se dă la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie, în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă să se răcească și se taie în două.
Crema: Se pune laptele la fiert, împreună cu coaja de lămâie, apoi se adaugă praful de budincă și se amestecă bine. Se lasă să se răcorească, apoi se înglobează zeama de lămâie și apoi frișca bătută. Se lasă să se răcească.
Asamblare:  Cele două blaturi se taie în cercuri mici. Pe fiecare cerculeț se șprițează cremă de lămâie, apoi se așează unul peste altul, câte două. Se ornează cu flori comestibile, boabe de rodie etc.

No comments:

Post a Comment