Friday, October 16, 2015

Pizza la cornet

Pentru ca suntem mari mancatori de pizza, in orice combinatie, dar mu cu orice fel de blat, ne-am jucat intr-un week-end si am creat aceasta pizza la cornet pe cat de gustoasa, pe atat de aspectuoasa.

Pentru 10 cornete, aveti nevoie de 300 grame faina, 150 ml apa, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare si 25 grame drojdie proaspata. Puneti intr-un castron mai intai ingredientele umede, apoi cele uscate, iar la final drojdia dizolvata, si framantati un aluat pe care il lasati la dospit cel putin 45 minute. Inveliti 10 cornete de napolitana in hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline si rulati aluatul peste.

Le puneti intr-o tava tapetata cu hartie, cu gura in jos, si dati-le la copt pentru 10 minute, la foc mediu spre mic.

Dupa 10 minute, le scoateti si le umpleti cu mozzarella, sunca, ciuperci, porumb dulce masline. Deasupra puneti o felie de cascaval si dati din nou la cuptor, la foc mediu spre mare, pentru 6-7 minute.

Serviti-le calde, alaturi de un sos de rosii cu busuioc.

No comments:

Post a Comment