În acest week-end am decis să pregătim, pentru masa de prânz, ceva „tradiţional“, aşa că am ales o supă din găină crescută în curtea socrilor, cu tăieţei de casă. Mai ales că este una dintre preferatele prinţesei noastre...
Am dat carnea într-un clocot, am aruncat prima apă, apoi am pus toate ingredientele în oala sub presiune, împreună cu sare şi piper după gust, şi le-am lăsat să fiarbă mai bine de un ceas, până ce carnea s-a luat singură de pe oase.
Am strecurat apoi zeama, am pus morcovii şi carnea într-o oală şi am mai dat tot într-un clocot, împreună cu 700 grame de tăieţei făcuţi în casă şi fierţi în prealabil, pentru a elimina surplusul de făină.
La servire, am adăugat pătrunjel verde tocat, bineînţeles. tot din producţie proprie (adică din ghiveciul de pe balcon!)
PS: Reţeta pentru tăieţeii de casă, zilele următoare!
Buna ziua,
ReplyDeleteAm un blog cu retete numit ToEat [punct] ro care se afla abia la inceput si doresc sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a-l promova prin intermediul blogului dumneavoastra.
Ma gandeam la varianta postarii unei retete cu legatura catre blogul meu.
Imi puteti raspunde la adresa de email dinicaandrei@fastmail.net
Va multumesc,
Andrei Dinica