Friday, January 25, 2013

Tort cu mascarpone și ness



Ingrediente:
Blat: 4 ouă, 4 linguri apă, 4 linguri ulei, 3/4 căni zahăr, 1 cană făină, praf de copt
Crema: 250 ml kefir, 200 gr mascarpone, 100 gr zahăr, 3 lingurițe cafea solubilă, 200 ml frișcă, 10 gr gelatină, 100 ml apă
Decor: 200 gr pișcoturi, 150 ml frișcă

Mod de preparare:
Pentru prepararea blatului, urmați instrucțiunile de la blatul tortului „LiMa”.
Pentru cremă: Puneți la înmuiat gelatina în cei 100 ml de apă. Bateți frișca bine, însă să nu fie prea bățoasă. Amestecați kefirul, zahărul și cafeaua solubilă. Adăugați apoi crema mascarpone și omogenizați bine. Topiți gelatina pe baie de abur și încorporați-o în cremă. Adăugați frișca. Spumați compoziția cu mixerul, la viteză mare, timp de 30 de secunde, apoi dați-o la rece pentru o oră.

Asamblare:
Tăiați blatul în două. Așezați într-o tavă tapetată cu folie alimentară primul blat, însiropați-l cu cafea și puneți peste 4/5 din crema de mascarpone cu ness. Așezați cel de-al doilea blat, acoperiți cu folia alimentară și dați la frigider pentru circa 2 ore. 
Crema rămasă amestecați-o cu 2 linguri de frișcă bătută și acoperiți tortul complet. Așezați pe margine pișcoturile, iar deasupra puneți restul de frișcă bătută. Completați decorul după gust... și inspirație.

No comments:

Post a Comment