Ingrediente:
Blat: 3 ouă, 3
linguri apă, 3 linguri ulei, ½ cană de zahăr, ¾ cană de făină, 1 plic praf de
copt, 100 gr de ciocolată cu lapte
Cremă: 100 gr
ciocolată albă, 20 gr unt, 1 lingură apă, 2 banane foarte coapte, 300 gr de
căpșuni (proaspete sau din compot, depinde de sezon), 200 ml frișcă
Preparare:
Se amestecă
zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă să se
răcească bine. Bateți tare albușurile, și când sunt țepene, adăugați puțin câte
puțin siropul de zahăr, bătând în continuare. Apoi puneți unul câte unul
gălbenușurile, amestecând ușor, uleiul și apoi făina amestecată cu praful de
copt. Amestecați bine, iar la final puneți ciocolata tăiată cubulețe. Turnați
compoziția în forma de tort tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor la foc mediu (dar încins în prealabil) pentru
15-20 de minute. Ca să fiți sigur că e copt, faceți testul cu scobitoarea.
Lăsați să se răcorească puțin, scoateți din formă și lăsați apoi blatul să se
răcească de tot.
Între timp,
puneți la topit, pe bain-marine, ciocolata albă, împreună cu o lingură de apă.
Decojiți bananele și tăiați-le rondele. Spălați căpșunile, scoateți-le codițele
și lăsați-le la scurs. După ce s-au scurs, puneți-le împreună cu bananele în
blender și pasați-le. Bateți frișca, pe care o înglobați în ciocolata topită,
amestecată în prealabil cu untul. La final, puneți în compoziție bananele și
căpșunile pasate.
Asamblare:
Tăiați blatul în
două. Așezați prima bucată înapoi în forma de copt, puneți crema, iar deasupra
celălalt blat. Dați la rece pentru cel puțin 4 ore.
Scoateți din
formă și ornați după inspirație, cu frișcă sau pastă de zahăr. Noi am folosit
pastă de zahăr și a ieșit ce vedeți mai jos!
in afara de capsuni se poate pune alt fruct? fiindca sunt alergica la capsuni la menta .
ReplyDeletein principiu se pot pune orice fel de fructe care merg bine in combinatie cu banana. sau orice combinatie de 2 fructe care va place.
ReplyDelete