Un bulz „altfel”, însă la fel de gustos. Mai ales când îl „îneci” în lapte bătut...
Ingrediente:
Mălai, sare, 400 grame de brânză de burduf, 50 grame de unt, 4 ouă, 100 grame de caşcaval ras, lapte bătut.
Mod de preparare:
Se face o mămăligă mai ţapănă, care se împarte în patru părţi egale, din care faceţi patru bulzuri (ştiţi voi, combinaţia clasică de mămăligă, brânză şi puţin unt). Bateţi cele patru ouă separat şi coaceţi patru omlete, nu foarte groase. Îmbrăcaţi fiecare bulz în câte o omletă şi aşezaţi-i unul lângă altul, într-o tavă. Presăraţi deasupra caşcavalul ras şi daţi la cuptorul încins pentru 5-6 minute, cât să se topească caşcavalul.
Mod de servire:
Se serveşte fierbinte, udat din belşug cu lapte acru şi alături de un păhărel de ţuică fiartă.
Sper ca nu o sa razi de mine, dar de prima data cand am vazut poza m-am gandit "ce bine ar merge o lingura de dulceata deasupra". Ce zici?
ReplyDeleteNu are ce să fie rău, dacă alegi o dulceaţă/un gem uşor acrişor, gen de merişor, sau foarte aromat, precum dulceaţa de mure sau cea de gutui.
ReplyDelete