Prăjiturile cu mere au fost întotdeauna preferate mele, indiferent cu ce tip de aluat erau făcute. Însă, de departe, cea mai bună combinație o reprezintă merele și aluatul de cozonac.
Ingrediente:Pentru aluat: 500 grame de făină 000, 250 ml lapte, 100 grame zahăr, 50 ml ulei, 2 ouă, 1/2 cub de drojdie, coajă de lămîie, esență de rom
Pentru umplutură: 500 grame de mere, 100 grame de zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară rasă, 1/2 linguriță cuișoare praf, 50 grame stafide înmuiate în rom
Pentru umplutură: 500 grame de mere, 100 grame de zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară rasă, 1/2 linguriță cuișoare praf, 50 grame stafide înmuiate în rom
Mod de preparare:Aluatul: Făina, drojdia înmuiată în lapte călduț, laptele în care s-a dizolvat zahărul, ouăle, coaja de lămâie, esența de rom și uleiul călduț se frământă până se obține un aluat care se desprinde de pe mâini. Dacă aluatul e prea moale, se mai adaugă treptat puțină făină. După ce e gata (adică cam după 10 minute de frământat bine), se lasă la dospit cam o oră.
Compoziția: Merele se curăță de coajă, se dau sub un jet de apă rece și se taie cubulețe. Se așează apoi într-o cratiță, împreună cu zahărul, și se pun la foc circa 10 minute. Se adaugă praful de scorțișoară și cel de cuișoare și se amestecă bine. Se ia de pe foc și se adaugă stafidele scurse.
După ce a dospit, din aluat se întind pătrețele, care se umplu cu compoziția de mere, se împăturesc, se ung cu albuș de ou și se dau la cuptorul încins, la foc mic, până se rumenesc.
Compoziția: Merele se curăță de coajă, se dau sub un jet de apă rece și se taie cubulețe. Se așează apoi într-o cratiță, împreună cu zahărul, și se pun la foc circa 10 minute. Se adaugă praful de scorțișoară și cel de cuișoare și se amestecă bine. Se ia de pe foc și se adaugă stafidele scurse.
După ce a dospit, din aluat se întind pătrețele, care se umplu cu compoziția de mere, se împăturesc, se ung cu albuș de ou și se dau la cuptorul încins, la foc mic, până se rumenesc.
Mod de servire:Se servesc reci, pudrate cu zahăr pudră.
No comments:
Post a Comment