Tuesday, October 11, 2011

Curcan cu sos roșu și usturoi


O mâncare ușoară, dietetică, pe care o va adora toată lumea. Mai ales cei mici...

Ingrediente:
500 grame de carne de curcan, 1 ceapă, 2 ardei grași roșii, 2 gogoșari, 3 roșii coapte, 5-6 căței de usturoi, sare și piper după gust.

Mod de preparare:
Carnea se spală sub jet de apă rece și se taie cubulețe. Se încinge uleiul și se pune carnea, lăsând-o puțin, să se albească, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Între timp, ardeii, gogoșarii și roșiile se dau prin blender până se obține o pastă, care se adaugă peste carne împreună cu un pahar cu apă, se acoperă oala și se lasă totul să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute. Se adaugă usturoiul, se potrivește de sare și piper și se mai lasă să dea un clocot.

Mod de servire:
Se servește fierbinte, cu pilaf de orez și murături asortate sau salată verde, în funcție de anotimp.

No comments:

Post a Comment