Sunday, October 30, 2011

Cartofi cu sos de brânză


Ușoară, delicioasă și extrem de sățioasă, această combinație de cartofi, brânză și smântână reprezintă garnitura perfectă pentru o friptură înnăbușită de vită sau porc. Iar pentru cei care s-au săturat de atâta carne, este o rețetă care nu trebuie ignorată.

Ingrediente:500 grame de cartofi, 100 grame telemea, 100 grame cașcaval, 100 ml smântână, 2 linguri parmezan, sare, piper

Mod de preparare:Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se fierb. Când sunt gata, se scurg de apă și se amestecă cu smântâna, telemeaua și cașcavalul ras. Se potrivesc de sare și piper. Deasupra se presară parmezanul ras.

Mod de servire:Cartofii cu sos de brânză se servesc fierbinți, simpli sau ca și garnitură la friptura de vită sau porc, alături de o salată de castraveți murați (sau de murături asortate, după gust), și un pahar de vin alb.

No comments:

Post a Comment