Tuesday, February 15, 2011

Zâmbăreţi (sau Biscuiţi pentru pitici)

Momentul în care propriul nostru copil începe să mănânce cam de toate şi, cel mai important, începe să mănânce singur, este aşteptat cu nerăbdare, dar şi emoţii, de fiecare dintre noi. Cu nerăbdare, pentru că asta înseamnă că piticul nostru a crescut, dar cu emoţie, pentru că ne vom întreba de fiecare dată dacă ceea ce îi dăm să mănânce este ok, este bun, este sănătos, este, este, este... 
De aceea, ori de câte ori eu sau soţia mea vom face o mâncare special pentru fetiţa noastră, o să public respectiva reţetă ca altor părinţi să le fie mai uşor şi mai la îndemână să gătească sănătos pentru piticii lor.

Ingrediente:
200 grame de unt cu 65% grăsime, 100 grame de zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 plic praf de copt, 400 grame de făină.

Mod de preparare:
Se frământă bine un aluat din ingredientele de mai sus, din care se fac biluţe cam de mărimea unei perişoare. Acestea se turtesc, li se desenează ochii şi guriţa şi se dau la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă, lăsând spaţii între biscuiţi. Se ţin la cuptor până se maronesc uşor, la foc mic.

Mod de servire:
Când se scot din tavă, biscuiţii sunt moi, însă dacă îi lăsaţi să se răcească fără să îi acoperiţi devin crocanţi, însă nu duri. Se servesc ca atare, sau cu câte o linguriţă de dulceaţă, alături de un pahar cu lapte călduţ.

No comments:

Post a Comment