Monday, January 13, 2014

Sos de ciocolata si citrice

Carnea fripta sau prajita - fie ca e vorba de fripturi, gratare, rulade, etc - este parca mai gustoasa atunci cand o servesti alaturi de un sos, clasic sau mai indraznet. Cel putin asta este parerea mea. Iar pentru cei carora le place sa incerce noi arome si noi combinatii, le recomand acest sos de friptura cu ciocolata si citrice.

Aveti nevoie de 250 ml de zeama de friptura condimentata, coaja de la o clementina, o lingura si jumatate de zahar, 4 bucati de ciocolata amaruie.

Coaja de clementina se spala bine si se taie felii subtiri. 

Zeama de friptura se strecoara si se pune la fiert, intr-o craticioara, impreuna cu coaja de clementina si zaharul, pentru 15-20 de minute, pana scade la jumatate. 

Se strecoara si se pune din nou la fiert, impreuna cu bucutatile de ciocolata, amestecand energic. 

Se lasa sa dea 3-4 clocote, apoi se muta intr-un ibric si se lasa la racit. Inainte de servire, se incalzeste usor.

No comments:

Post a Comment