Fie că e un prânz în familie, fie că e o cină la care aveți invitați niște
prieteni dragi, cu o mâncărică din carne de pasăre nu dai niciodată greș. Este
gustoasă, fragedă și sănătoasă. Și unde mai pui că e și aspectuasă, și ușor de
pregătit.
Ingrediente:
Pentru o masă de 6 persoane, aveți nevoie de
câte o bucată de piept sau de pulpă superioară dezosată de persoană (adică de 6
bucăți de carne), 3 ardei grași (de preferat de culori diferite, pentru aspect),
un dovlecel, o ceapă roșie, 3 căței de usturoi, 1 morcov, 150 grame de măsline
verzi umplute cu ardei, o conservă de roșii în bulion, 2 tulpini de țelină, 1
fir de rozmarin verde (se poate înlocui cu un vârf de linguriță de rozmarin
uscat), cimbru, 3-4 cuișoare, sare, piper, 6 linguri de ulei și 200 ml supă de
pui.
Preparare:
Într-o tigaie, se rumenesc bucățile de carne
în ulei bine încins, după care se scot și se țin la cald.
În grăsimea rămasă se
călește ceapa și usturoiul tăiate rondele, apoi se adaugă ardeii, dovlecelul și
morcovul tăiate bucăți mari.
Când încep să se înmoaie, mutați compoziția într-o
tavă de friptură, adăugați măslinele, conserva de roșii, țelina mărunțită,
cimbrul, rozmarinul, sare și piper după gust, apoi supa de pui. Atenție, dacă
la prepararea ei folosiți cub, nu mai puneți sare!
Așezați deasupra bucățile de
carne și dați totul la cuptor, încins în prealabil, circa 25 de minute, la foc
mic.
Carnea se servește caldă, alături de legumele
pregătite și un pahar de vin alb demisec.
No comments:
Post a Comment