Tuesday, November 1, 2011

Cornuri dulci cu brânză sărată



Combinația dulce-sărat m-a fascinat dintotdeauna. De multe ori, prietenii mă priveau cu milă atunci când devoram, pur și simplu, un pateu cu telemea alături de o ciocolată de casă. De aceea, atunci când am gustat prima dată aceste cornuri dulci cu brînză sărată, m-am îndrăgostit pur și simplu de ele...

Ingrediente:500 grame de aluat de cozonac, 200 grame de brânză sărată de vacă (uscată), 200 grame de burduf, 1 lingură de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, un gălbenuș.

Mod de preparare:Din aluatul de cozonac dospit, se întind pătrețele, care se umplu cu un amestec de brânză sărată de vacă rasă, burduf, zahăr, zahăr vanilat și un gălbenuș, se împăturesc sub formă de corn, se ung cu albuș de ou și se dau la cuptorul încins, la foc mic, până se rumenesc.

Mod de servire:Se servesc calde, pudrate cu zahăr pudră, alături de un pahar cu lapte rece.