Saturday, June 25, 2011

Tartă cu cașcaval

 
Dacă v-ați săturat de clasicele aperitive pe care le întâlnești la aproape toate sindrofiile, de la o simplă petrecere în familie la nuntă, botez sau altă cumetrie (2-3 feluri de salam, tot cam atâtea feluri de brânză, ouă umplute/vinete/icre etc), sau pur și simplu doriți ceva mai aparte la micul dejun luat duminica în familie, această tartă simplă cu cașcaval este exact ceea ce aveți nevoie: delicioasă, aspectuoasă, ieftină și foarte ușor de făcut.

Ingrediente:
4 ouă, 4 linguri făină, 4 linguri smântână, 1 praf de copt, 150 gr. cașcaval, 150 gr. telemea sărată

Mod de preparare:
Gălbenușurile se freacă cu smântâna și apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă apoi brânza rasă, iar la final se înglobează albușurile bătute spumă. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort de 25 cm, se toarnă compoziția și se dă la cuptorul încins înainte, la foc mic, până devine maronie ușor deasupra (adică vreo 20 de minute).

Mod de servire:
Se servește caldă sau rece, alături de un sos de roșii cu busuioc sau de kefir cu usturoi, după gust.