Din experienţă am învăţat că ceea ce contează uneori este prima impresie. Iar când vine vorba despre mese şi festine, prima impresie o lasă aperitivele. Sau antreurile, depinde cum vreţi să le spuneţi.
Şi când poţi să faci ca o gustare simplă să arate altfel, fără un efort prea mare, de ce să nu o faci?
Şi când poţi să faci ca o gustare simplă să arate altfel, fără un efort prea mare, de ce să nu o faci?
Ingrediente:
12 felii de salam Rustic, 1 măr ionatan, 5 felii nu foarte subţiri de şuncă de pui, 5 felii de muşchi afumat, 4 felii de caşcaval, 2 fire de ceapă verde, sare şi piper după gust, 6 linguri de maioneză cu smântână.
Mod de preparare:
Feliile de salam se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins, pentru a căpăta forma unei pălării. Mărul se spală, se scot seminţele, şi se taie bastonaşe cam de 3 mm grosime. Şunca, muşchiul şi caşcavalul se taie, la rândul lor, bastonaşe, iar ceapa rondele subţiri. Se amestecă uşor toate ingredientele cu sare şi piper, apoi se adaugă maioneza şi se omogenizează compoziţia.
Mod de servire:
Se umple fiecare pălărioară de salam cu salată şi se ornează cu măsline verzi sau nuferi de morcov fiert. Se servesc reci, cu un pahar de vin roşu.
No comments:
Post a Comment