Mămăliguţă cu brânză şi smântână mănâncă toată lumea, chiar dacă unii nu vor să recunoască asta. Iată aici o reţetă, pe care am învăţat-o de la mama soacră, pe care poţi să o serveşti fără ruşine şi musafirilor.
Ingrediente:
300 grame de mălai, 250 grame de amestec de brânzeturi (telemea veche, caş, burduf), 4 ouă, 2 cuburi de unt.
Mod de preparare:
Se face o mămăligă nu prea tare. Jumătate din cantitatea de mămăligă se toarnă apoi într-un vas termorezistent uns cu unt, se pune un strat de brânză, ouăle fierte tare tăiate jumătăţi, iarăşi un strat de brânză şi restul de mămăligă. Se presară fulgi de unt şi telemea rasă şi se dă totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Mod de servire:
Se serveşte fierbinte, înecată în smântână sau lapte bătut, după gust.
No comments:
Post a Comment