Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 6 linguri apă, 6 linguri ulei, o
cană de zahăr, o cană și jumatate de făină, un praf de copt, 2 lingurițe colorant
alimentar roșu
Cremă: 1 conservă compot ananas, 400 g lapte
bătut, 200 ml frișcă, 250 g mascarpone, 100 g zahăr, 15 g gelatină
Mod de preparare:
Blat: Se separă ouăle. Albușurile se bat
spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou. Se adaugă cele 6 linguri de apă și
se amestecă. Gălbenușurile se freacă cu uleiul și colorantul și se înglobează
în albușurile bătute spumă, apoi făina și praful de copt, și se omogenizează. Se
toarnă într-o formă tapetată cu hârtie și se dă la copt în cuptorul încins, la
foc potrivit, până se rumenește ușor deasupra (testul scobitorii trebuie
trecut!) Se lasă să se răcească și se taie în două.
Crema: Se amestecă kefirul, mascarponele și
zahărul cu 3 linguri din zeama de compot. Gelatina se înmoaie în 10 linguri de
compot și apoi se dizolvă la foc mic, amestecând continuu. Când e gata, se
toarnă într-un blender, împreună cu fructele din compot, și se blenduiesc bine,
apoi se adaugă în compoziția de kefir. Se bate frișca și se înglobează peste
cremă. Se dă la frigider pentru 30 de minute.
Asamblare: Se toarnă 2/3 din cremă peste
primul blat, apoi se pune cel de-al doilea. Se dă la frigider pentru 30 de
minute, apoi se taie în cuburi. Peste fiecare cub se șprițează câte o rozetă
din restul de cremă, iar deasupra se așează triunghiuri de ciocolată cu mentă.
No comments:
Post a Comment