Pentru cei care iubesc combinația cartof-brânză, această plăcintă va fi o încântare. Cu atât mai mult cu cât lasă loc de multe inovări...
Ingrediente:
5-6 cartofi mari, 200 grame de cașcaval mai tare, 100 grame de mozzarella, 100 ml lapte, 100 ml smântână pentru gătit, sare, piper, 2 lingurițe de unt.
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăță și se taie rondele. Se unge un vas termorezistent cu unt, se presară puțin lapte, apoi se așează un strat de cartofi, un strat de cașcaval ras, iar cartofi, apoi un strat de mozzarella, cartofi, iar ultimul strat va fi de cașcaval ras. Laptele se amestecă cu smântâna, sarea și piperul și se toarnă peste cartofi. Se dă la cuptor pentru circa 10 minute.
Mod de servire:
Se servește caldă, ca și garnitură la friptura de pasăre sau la șnițelele înăbușite de vițel.
Tips: Plăcinta poate fi servită și ca aperitiv, dacă puneți în ea feliuțe de șuncă afumată sau kaizer.
No comments:
Post a Comment