Tuesday, April 5, 2011

Tort de post, cu biscuiţi şi fructe

O colegă de serviciu m-a întrebat astăzi dacă nu cumva am o reţetă de tort de post, care nu se coace, că este ziua băiatului ei (împlineşte 2 ani!) şi vrea să îi facă un tort, dar în acelaşi timp să respecte şi postul. Şi aşa a luat naştere această reţetă. Aveţi, aşadar, nevoie de 300 grame de biscuiti de post, 1 plic de budincă de vanilie/frişcă, 1 plic de budincă de ciocolată, 1 litru lapte de soia, 500 ml frişcă vegetală, fructe proaspete (banane, kiwi) sau din compot (piersici, ananas), gem de caise.
Pe un platou, se pune un strat de biscuiţi înmuiaţi uşor în zeama de compot, se ung cu gem şi peste se aşează un nou strat de biscuiţi, astfel încât să acopere spaţiile dintre biscuiţii de jos. Se toarnă deasupra crema făcută din plicul de budincă de ciocolată (preparată cu lapte de soia sau suc de fructe, la alegere) şi 200 ml de frişcă bătută. Se pune deasupra un nou „blat” de biscuiţi făcut după aceeaşi reţetă, iar peste crema din budinca de vanilie, 2 banane foarte coapte zdrobite şi 150 ml de frişcă bătută. Se ornează cu restul de frişcă şi bucăţi de fructe şi se dă la frigider circa 2 ore.

No comments:

Post a Comment