Sunday, March 6, 2011

Eclere de casă

Aceste minunate eclere de casă sunt un desert ușor de făcut și extrem de apreciat de orice cunoscător într-ale cofetăriei. Așa încât vi le recomand din tot sufletul.



Ingrediente:
200 grame făină, 100 ml ulei, 1 cană de apă, 1/2 linguriță sare, 4 ouă, 1 litru lapte, 200 ml frișcă, 2 plicuri budincă.

Mod de preparare:
Uleiul se fierbe împreună cu sarea și apa, se adaugă făina, se amestecă bine să nu facă cocoloașe, și se lasă să fiarbă până se face ca o mămăligă de tare. După ce s-a  răcit, se adaugă ouăle și se bate compoziția bine. Se fac forme rotunde și se coc în tava unsă până se rumenesc frumos deasupra și sunt uscate bine.


Mod de servire:
Eclerele se umplu când sunt reci cu budincă și frișcă și, după gust, se ornează cu glazură de ciocolată.

No comments:

Post a Comment