Wednesday, November 18, 2015

Prăjitura Cartof

Prajitura Cartof este un desert simplu si rapid, un desert de pe vremuri, cu biscuiti, cu multa ciocolata si arome naturale. Si care te scoate din impas atunci cand ai nevoie de ceva dulce, rapid. In plus, nu v-am spus ca noua ne plac cartofii, sub orice forma si in orice combinatie?

Pentru asta aveti nevoie de 400 g biscuiti macinati, 100 g nuca prajita si tocata, 50 g alune de padure prajite si tocate, 50 g stafide, 50 g ciocolata amaruie tocata, 200 g unt moale, 200 g zahar pudra, 3 linguri cacao, esenta de rom, 200 ml lapte. Iar pentru decor, de biscuiti rasi, nuca si alune macinate si cacao.

Se dau biscuitii pe razatoarea fina si sa toaca nucile si alunele (cei care nu au rabdare, le pot pune pe toate intr-un blender sau robot de bucatarie si le se piseaza bine).

Separat, untul se topeste cu zaharul intr-o cratita, apoi se adauga pudra de cacao, laptele si esenta de rom, iar la sfarsit ciocolata amaruie. Se toarna lichidul aromat peste biscuitii pisati si se amesteca bine. 


Se formeaza mici rulouri din aluat, care se modeleaza in palma si se trec prin biscuiti rasi, nuci si alune macinate sau cacao.

Se servesc reci de la frigider.

No comments:

Post a Comment